ZF 24 de ani

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte al First Bank, despre anul 2021

23.11.2022, 12:34

Anul 2021 a fost anul în care am putut culege roadele unui efort de trei ani de transformare a unui model de business în industria bancară, o transformare pe termen scurt, dar foarte profundă. Pentru mine, a fost o experienţă unică, o experienţă care a venit la pachet cu multe lecţii din care am putut conştientiza că doar trecând prin diversele momente de creştere, de reducere a costurilor şi de transformare a proceselor, cât şi de automatizare şi de simplificare a gamei de produse poţi ajunge să spui că transformarea unui astfel de model de business a reuşit.

Într-un exerciţiu de transformare, rezultatele nu vin imediat, fiind necesară o trecere printr-o serie de etape mai dificile, urmate de eforturi susţinute. Faptul că rezultatele au venit după o perioadă de aproximativ trei ani de efort dovedeşte răbdarea cu care trebuie să te înarmezi dacă îţi doreşti rezultate de succes. Spre deosebire de orice alt exerciţiu de eficientizare a costurilor sau de creştere, care are rezultate imediate, modelul de transformare presupune răbdare şi menţinerea engagementului echipei pe o perioadă mai lungă de timp.

Am învăţat că resursa umană cântăreşte cel mai mult într-o balanţă a succesului! Am avut norocul să am alături oameni extraordinari care şi-au dorit această transformare de succes.

Chiar dacă a fost o provocare, ce a contat cel mai mult şi ce consider că am reuşit cu brio a fost reaşezarea mindsetului echipei în noile valori şi principii ale modelului nou de business. Pe aceeaşi linie de importanţă cu echipa se află şi resursele financiare, pentru că o mare provocare au fost şi capitalul investiţional sau resursele investiţionale reduse, dificultatea constând în faptul că a trebuit să ne autosubvenţionăm investiţiile din ceea ce aveam deja.

Mereu îmi îndrept atenţia asupra a ceea ce am reuşit să realizez cu succes, iar dacă totuşi privesc retrospectiv şi mă opresc asupra aspectelor mai puţin bune, o fac doar din dorinţa de a face lucrurile mult mai bine pe viitor. Cred că de multe ori ne concentrăm pe aspectele negative şi o astfel de abordare nu poate duce la nimic bun. Lumea evoluează inevitabil, cu o rapiditate la care poate nu ne-am fi aşteptat. Cine şi-ar fi imaginat, acum mulţi ani, că va veni o zi când vom plăti cu un ceas? Aşadar, să îmbrăţişăm evoluţia şi să evidenţiem necesitatea ei!


 

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022