ZF 24 de ani

Volker Raffel, CEO al E.ON România, despre anul 2005

17.11.2022, 18:28

În iunie 2005, Ziarul Financiar scria despre una dintre cele mai importante tranzacţii din sectorul energetic românesc: preluarea de către E.ON a fostei companii de stat Distrigaz Nord. În luna septembrie a aceluiaşi an, cel mai important cotidian de business al ţării nota finalizarea privatizării Electrica Moldova de către grupul nostru. De atunci au trecut 17 din cei 24 câţi aniversează acum Ziarul Financiar.

Pariul făcut de ZF a fost să scrie despre tot ce înseamnă economie, despre curaj în afaceri, punând accent pe oamenii din spatele businessurilor. Să faci audienţă din ştiri pozitive este un pariu care poate fi extrem de riscant într-o lume dominată de senzaţional. Dar Ziarul Financiar a câştigat cu brio acest pariu, punându-şi amprenta decisiv asupra a ceea ce înseamnă jurnalism de calitate.

Şi la E.ON pariul a fost pus pe schimbarea în bine. Aceasta însemnând investiţii, dezvoltare, respectarea promisiunilor, servicii mai bune pentru clienţii, implicare în comunităţi şi aşa mai departe. Cred că unul dintre momentele-cheie ale noastre a fost anul 2017, când compania E.ON Energie România a intrat pe piaţa soluţiilor pentru clienţii casnici, aşadar s-a transformat dintr-un furnizor tradiţional de energie electrică şi gaze într-un furnizor de soluţii şi produse energetice inovatoare, competitive şi de încredere, care astăzi s-au dovedit a fi de succes, poziţionându-ne solid pe drumul digitalizării şi al tranziţiei verzi.

Practic, în numai cinci ani am reuşit să creştem această linie de afaceri de la zero, ajungând la vânzări de 60 de milioane de euro. Un alt moment marcant este consemnat chiar în acest an, când grupul E.ON va depăşi pragul de 2 miliarde de euro al investiţiilor totale realizate în România începând cu anul 2005, când a intrat pe această piaţă.

 

Află aici cele mai importante informatii despre Gala ZF 2022