ZF 24

10 perle turistice ascunse în Europa

Autor: Octavian Calei

15.09.2012, 09:26 3650

În timp ce Parisul, Roma şi alte oraşe din Europa sunt asaltate de turişti în fiecare an, există unele locuri mai retrase, adevărate comori turistice neexplorate încă, ce merită să fie vizitate, informează CNN.

Matera, Italia

Oraş milenar cu o arhitectură străveche, săpat în cheile calcaroase ale ţinutului, Matera a fost declarat monument cultural de către UNESCO în 1993. Aici se găsesc sute de biserici săpate în piatră, majoritatea datând din era bizantină. De zeci de ani Matera este o destinaţie preferată de regizorii de filme.

Fermanagh Lakelands, nordul Irlandei

Castele din secolele 17 şi 18, lacuri deasupra cărora pluteşte o ceaţă mistică şi munţi în depărtare. Castelul Crom, de exemplu, oferă o adevărată incursiune în experienţa irlandeză.

Insula Muhu, Estonia

Muhu are o populaţie de 2.000 de persoane. Iarna se poate ajunge pe insulă traversând apa pe gheaţă. Veţi găsi mori de vânt, căbănuţe acoperite cu stuf şi un locaş de cult păgân din secolul 13. Vă puteţi caza la Conacul Padaste, vechi de 700 de ani, deţinut de către un descendent al armatei creştine de cruciaţi care au ajuns pe insulă în anul 1227.

Île de Noirmoutier, Franţa

Locaţie situată pe coasta Vendée cu plaje, mlaştini şi păduri. Pentru familii, insula este un paradis. Copiii vor putea vizita un acvariu şi o rezervaţie naturală pentru păsări.

Lodz, Polonia

Oraşul Lodz din Polonia a fost cândva o urbe industrială, însă în prezent este un centru cultural reprezentativ printre oraşele din estul Europei. Aici se găseşte centrul cinematografiei poloneze, şcoala "Hollylodz" şi Lodz Atlas Arena, unde au concertat vara aceasta Elton John şi Andrea Bocelli. Bulevardul Piotrkowska este unul dintre cele mai lungi din Europa, găzduind peste 100 de baruri şi restaurante de-a lungul străzii. Un alt punct de atracţie turistică este parcul industrial Manufaktura.

Bergen, Olanda

Oraşul Bergen din Olanda - situat pe coastă, la 45 de minute de Amsterdam. La 5 km de oraş se află o plajă însorită, o pădure de conifere şi câteva localuri selecte.

Icaria, Grecia

Insula Icaria din Grecia este un loc liniştit, retras, departe de aglomeraţie şi cu toate avantajele unei insule din Marea Egee: aer curat, ape cristaline, mâncare din belşug şi localnici longevivi.

East Anglia, Marea Britanie

La o aruncătură de băţ faţă de Cambridge se găseşte East Anglia, o adevărată perlă turistică: sate şi biserici medievale, proprietatea regală de vacanţă a reginei - Sandringham, Holkham Hall sau conacul Palladin.

Istria, Croaţia

În afara sezonului, Rovinj devine un loc romantic: străzi pietruite, restaurante şi hoteluri intime, precum "The Lone", care este situat într-o pădure de lângă Marea Adriatică.

Ticino, Elveţia

Capitala cantonului elveţian Ticino, Lugano, este un oraş cu specific italienesc, însă cu servicii ireproşabile şi trenuri care merg după ceas. Drumeţiile şi ciclismul sunt activităţi populare în această zonă. Aici se pot face plimbări cu barca pe lacul Lugano sau se poate schia în Alpi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO