Companii

180.000 de euro într-o gelaterie în centrul vechi. Fructele sunt cumpărate zilnic din piaţă, iar laptele este bio

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

01.09.2013, 17:25 2121

Oana Pleşan, soţia fotbalistului Mihăiţă Pleşan, a investit 180.000 de euro în deschi­de­rea unei gelaterii în centrul istoric al Capitalei. Banii, proveniţi din fon­du­ri proprii, au fost fo­lo­siţi pentru amenajarea spa­ţiului de 50 mp şi pentru dotarea localului.

Gelateria INNI Gelato Artigianale, care are 15 locuri înăuntru şi alte 20 pe terasă, a fost deschisă în luna iunie a acestui an.

„Ne-am inspirat din Italia, o ţară cunos­cută pentru îngheţată şi pentru numeroasele sale gelaterii, dar şi din Viena, unde am găsit un local care prepara produsele cu lapte bio”, spune Oana Pleşan, absolventă a facultăţii de ştiinţe economice şi a celei de drept. Ea a pre­luat modelul gelateriei vieneze şi prepară în­ghe­ţata cu lapte bio, iar sorbetul cu apă plată. Antre­prenoarea spune că ea face re­ţe­te­le de îngheţată, având pe fiecare tură şi un alt an­gajat care să o ajute. „Am făcut de trei ori train­nin­guri cu gelatieri din Italia, care ne-au învăţat să facem îngheţată.”

În prezent INNI Gelato Artigianale are 26 de sortimente de îngheţată şi sorbet, oferta ur­mând a fi adaptată sezonului de toamnă-iarnă. „Localul va fi deschis pe tot parcursul anului.”  O cupă de îngheţată (50 de grame) costă 5 lei, iar majoritatea clienţilor cumpără 2-3 cupe.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO