ZF 24

200 de deţinuţi, evacuaţi din Penitenciarul Craiova după ce unul dintre ei a provocat un incendiu

200 de deţinuţi, evacuaţi din Penitenciarul Craiova...

Autor: MEDIAFAX

31.05.2016, 11:36 544

Incendiul a fost provocat de un deţinut aflat singur în celulă, care a dat foc unor obiecte personale, folosindu-se de o brichetă.

După izbucnirea incendiului, personalul de intervenţie din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova i-a evacuat pe deţinuţi, dar şi pe angajaţii unităţii de detenţie. Până s-a reuşit evacuarea lor, trei persoane au fost intoxicate cu fum. Două dintre ele, un deţinut, dar şi un angajat al penitenciarului care a ajuns primul la celula unde izbucnise focul, au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Deţinutul care a provocat incendiul a fost transportat la spital.

Conducerea Penitenciarului Craiova a demarat o anchetă pentru a stabili din ce motive deţinutul şi-a incendiat bunurile.

„În jurul orei 9.00, un deţinut care se afla singur în camera de deţinere şi-a incendiat bunurile personale. Ca urmare a producerii acestui eveniment, Penitenciarul Craiova a luat toate măsurile pentru evacuarea persoanelor şi stingerea incendiului. A fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD-ul. Deţinutul era cazat singur şi a incendiat bunurile personale, haine, saltea. Este vorba de un deţinut condamnat pentru omor. Nu cunoaştem încă motivul pentru care şi-a incendiat obiectele personale. A fost demarată o anchetă internă pentru stabilirea motivelor”, a declarat Marian Gînjoveanu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Craiova.

Acesta a mai precizat că deţinuţii au voie să deţină brichete, întrucât fumatul nu a fost interzis în penitenciare.

Şi Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a dispus efectuarea unei vizite la Penitenciarul Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO