ZF 24

258 de specializari de la universitati din tara nu sunt acreditate

23.07.2009, 17:38 169

Un numar de 258 de specializari de la 67 de universitati particulare si de stat din tara nu au acreditare, avand numai autorizare de functionare, potrivit datelor Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (A.R.A.C.I.S.).

Printre acestea se numara specializari precum Biofizica sau Fizica Informatica de la Universitatea din Bucuresti, cea din urma neavand nici autorizatie. De asemenea, specializari precum Design de produs de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti sau facultatea de asistenta de farmacie de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Capitala nu au acreditare.

In acelasi timp, nu sunt acreditate x specializari de la x universitati din intreaga tara. Universitatile cu cele mai multe specializari neacreditate sunt Universitatea Spiru Haret din Bucuresti (21), Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir (15) si Universitatea din Craiova (19).

Facultatile care au numai autorizatie provizorie au posibilitatea sa primeasca studenti, insa trebuie acreditate dupa a treia promotie de studenti. Ulterior, au loc evaluari periodice, odata la cinci ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO