ZF 24

400 de români îşi petrec vacanţa de Paşte în hotelurile de cinci stele din Mamaia

Foto Silviu Matei

400 de români îşi petrec vacanţa de Paşte în hotelurile de cinci stele din Mamaia

Autor: Mirabela Tiron

01.05.2013, 20:12 420

Hotelurile de lux din staţiunea Mamaia de pe litoralul românesc vor funcţiona în vacanţa de 1 Mai şi Paşte cu peste 95% din camere pline de turişti, potrivit datelor din piaţă. Gara de Nord (foto) şi Autostrada Soarelui au fost luate cu asalt. În staţiune vor ajunge 25.000 de români care îşi vor petrece aici zilele libere din această perioadă. 400 se vor caza la hoteluri de cinci stele.

„Toate cele 125 de camere (250 de locuri de cazare) sunt ocupate în vacanţa de 1 Mai şi Paşte. Am avut două pachete, unul cu trei nopţi de cazare şi altul cu cinci nopţi de cazare“, a spus Mihai de la recepţia hotelului de cinci stele Vega din Mamaia. Pachetul ce a inclus trei nopţi de cazare, cu mic dejun, prânz şi acces la zona de spa, a costat 1.275 de lei (296 euro) de persoană, în timp ce sejurul cu cinci nopţi de cazare a costat 1.655 de lei (384 de euro) de persoană, potrivit lui.

„Nu mai avem nicio cameră liberă“, a spus Simona de la recepţia hotelului de cinci stele Club California din Mamaia, cu o capacitate de zece camere duble. Tariful unei camere începe de la 70 de euro pe noapte, potrivit datelor de pe site-ul hotelului. Şi cele 49 de camere duble ale hotelului de cinci stele Palm Beach din Mamaia sunt ocupate.

Şi la hotelul de patru stele Iaki din Mamaia, deţinut de Gheorghe Hagi, sunt ocupate aproape toate camerele. „Mai avem doar patru camere libere din cele 122 de camere“, a spus ieri o reprezentantă de la recepţie. Hotelurile de cinci stele Mamaia şi Rex sunt închise pentru lucrări de renovare.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO