ZF 24

5 paşi de urmat ca să slăbeşti sănătos

5 paşi de urmat ca să slăbeşti sănătos
19.03.2016, 16:57 747

Pentru a pierde în greutate, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Dar nu este întotdeauna foarte clar cum poţi face asta. Pentru cei mai mulţi dintre noi, un plan eficient de slăbire are două părţi: o dietă sănătoasă şi sport. Dacă înţelegi că trebuie să existe un echilibru între cele două vei reuşi să slăbeşti mai uşor şi să te menţii!

Dintre adulţii care reuşesec să îşi menţină greutatea după ce au ţinut o dietă:

  • 98% şi-au schimbat complet obiceiurile alimentare
  •  94% practică diverse activităţi fizice, mai ales mersul pe jos
  • 78% mănâncă micul dejun în fiecare dimineaţă
  • 75% se cântăresc cel puţin o dată pe săptămână
  • 62% se uită la mai puţin de 10 ore la televizor pe săptămână

Ţi-ai propus să slăbeşti şi nu ştii de unde să începi. Nu îţi fă griji, nu este atât de greu pe cât ai crede! Iată 5 paşi pe care îi poţi urma pentru a slăbi şi a te menţine:

1.  Stabileşte-ţi obiective realiste

Înainte de a te apuca de un anumit program de slăbit, evaluează unde de afli în acest moment şi ce trebuie să îmbunătăţeşti. Calculează-ţi indicele de masă corporală (IMC)pentru a determina câte kilograme trebuie să slăbeşti pentru a reduce riscul de a te expune la diferite probleme de sănătate.

Este mult mai probabil să reuşeşti să pierzi din kilograme dacă îţi stabileşti obiective pe termen scurt (Voi mânca în oraş mai rar, maxim de două ori pe săptămână). Obiectivele pe termen scurt sunt mai accesibile şi te vor ajuta la atingerea obiectivelor pe termen lung. Dacă îţi propui de la început ceva dificil, este mai greu de obţinut , iar micile succese pe care le-ai obţinut vor fi puse în umbră de auto-critică sau dezamăgire.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO