ZF 24

60 mil. euro, preţul cerut de unul dintre acţionarii RCS&RDS pentru pachetul deţinut. Vedeţi aici structura complicată a acţionariatului uneia dintre cele mai mari companii din România

60 mil. euro, preţul cerut de unul dintre acţionarii...

Autor: Adrian Seceleanu

29.09.2014, 00:07 9066

Sfetozar Bugarszki, unul dintre cei mai impor­tanţi acţionari individuali ai companiei de cablu RCS& RDS, care a contribuit la dezvoltarea operatorului la finele anilor ’90, dar nu mai este în prezent implicat în manage­ment, a scos la vânzare - printr-un anunţ publicat în ediţia de astăzi a ZF - un pachet de 6% din titlurile RCS Manage­ment - compania care îi grupează pe toţi acţionarii români ai gigantului de pe piaţa de cablu. Prin participaţia la RCS Management, Sfetozar Bugarszki controlează 3,59% din compania RCS&RDS.

„Subsemnatul Bugarszki Sfetozar vând participaţiile deţinute la societatea RCS Management SA - acţionar la societatea RCS&RDS SA, reprezentând 6% din capitalul social al societăţii, cu preţul de 60.000.000 euro“, conform anunţului care apare în ediţia de astăzi a ZF.

Dacă tranzacţia s-ar realiza la acest preţ RCS&RDS ar fi evaluată la 1,7 mld. euro. Oferta de vânzare a acţiunilor la RCS Management a fost transmisă iniţial către Zoltan Teszari, acţionarul majoritar al companiei de cablu, dar acesta nu a transmis niciun răspuns, a declarat pentru ZF Maria Lavinia Tec, avocatul desemnat de Sfetozar Bu­garszki să gestioneze vânzarea acţiunilor.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- rezultatele financiare ale RCS&RDS în 2013

- alţi acţionari care au scos la vânzare titluri ale companiei de telecom 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO