ZF 24

9% dintre romani spun in iunie ca nu sunt afectati deloc de criza. Doar 1% spuneau asta in noiembrie 2008.

29.07.2009, 14:39 24

Anul acesta in lunile mai-iunie mai multi romani spun ca nu sunt afectati deloc de criza, in timp ce in noiembrie anul trecut, pe fondul unei panici mai ridicate, doar 1% apreciau ca nu sunt deloc afectati de criza, potrivit unui studiu realizat de brokerul de credite Kiwi Finance.

Mai mult, 53% dintre romani au fost afectati mult si foarte mult de criza economica prin majorarea cheltuielilor lunare si a ratelor sau prin diminuarea veniturilor, in timp ce in noiembrie anul trecut , 82% dintre respondenti considerau ca vor resimti foarte puternic efectele crizei.

Studiul mai arata ca 91% dintre romani cheltuiesc mult mai chibzuit banii castigati, iar 47% au hotarat sa se abtina de la achizitii importante in 2009.
Studiul de anul trecut a fost realizat pe un esantion de 7.734 de persoane din mediul urban cu venituri intre 400 si 2.000 de euro, clienti sau potentiali clienti ai Kiwi Finance, iar studiu de anul acesta a fost realizat pe 1.000 dintre acestia.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO