ZF 24

900.000.000 de euro au risipit în ultimii patru ani consiliile judeţene şi primăriile

900.000.000 de euro au risipit în ultimii patru ani...
05.04.2013, 17:46 685

În România, aproape 40% din locuitori trăiesc în mediul rural, iar drumul lor spre civilizaţie trece prin biroul primăriilor şi-al consiliilor judeţene. Curtea de Conturi anunţă că în ultimii patru ani acestea au risipit 900.000.000 de euro, bani de la stat.

Duminică, 7 aprilie, corespondentul Ştirilor ProTv Rareş Năstase prezintă o serie de proiecte fanteziste care nu-şi dovedesc utilitatea şi îi menţin pe români în sărăcie şi mizerie. “În România, unde e fantezie, există de regulă interese şi hoţie” spune ferm Rareş. “Am analizat cazuri şi-am stat de vorbă cu localnici care doar în teorie beneficiază de ideile edililor. Veţi vedea, cine sunt, de fapt, beneficiarii fondurilor europene şi de la bugetul de stat  direcţionate către mediul rural. În ritmul în care au fost introduse utilităţi elementare până acum la ţară, României i-ar mai trebui încă 100 de ani să ajungă la stadiul în care se află Cehia, Polonia şi Ungaria”, mai declară corespondentul.

Urmarea este una ruşinoasă: românii sunt codaşii Europei în toate topurile care privesc igiena corporală, fiind europenii care se spală cel mai puţin, dar care folosesc cel mai mult haznaua din fundul curţii. “Asfaltul e dorinţă, reţeaua de apă potabilă un vis, iar canalizarea pare interzisă. Nevoi şi condiţii elementare în orice ţară civilizată rămân un lux pentru români”, relatează Rareş.

Care sunt viziunile îndrăzneţe devenite coşmar pentru oamenii uitaţi în noroi şi praf, duminică, într-o nouă anchetă marca România, te iubesc!. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO