ZF 24

A absolvit ASE şi are un atelier în care produce seturi de lenjerie şi accesorii pentru copii

Deşi atelierul este amplasat în Constanţa, cea mai mare parte a clienţilor vin din Bucureşti

Deşi atelierul este amplasat în Constanţa, cea mai mare parte a clienţilor vin din Bucureşti

Autor: Corina Mirea

09.11.2014, 16:15 1940

Diana Moga a fost întotdeauna pasionată de arte, însă după absolvirea gimnaziului a decis, influenţată de prieteni, să opteze pentru un liceu cu profil real şi ulterior a ales să îşi continue studiile la filiala ASE, în Constanţa. După ce a finalizat studiile superioare însă, ea a lucrat doar un an în domeniul pentru care s-a pregătit şi timp de alţi şapte ani, cât s-a ocupat de creşterea celor trei copii, a urmat mai multe cursuri de arte şi design vestimentar din ţară, dar şi din străinătate.

Astfel, la finalul lui 2012 ea a deschis un atelier în Constanţa unde, ajutată de două croitorese, produce sub brandul Cozy Things lenjerie pentru pat şi alte accesorii pentru copii.

„Cred că nu am luat cea mai bună decizie după clasa a opta, când am hotărât să merg spre un liceu cu profil real, influenţată de câteva prietene. Nu a fost drumul meu şi asta s-a văzut şi în liceu, dar şi în facultate, făcând faţă mai greu la lucrurile tehnice care mi se predau. De aceea nici nu am rezistat mai mult de un an la birou într-o firmă făcând ceea ce învăţasem în facultate. Aşa că m-am hotărât să mă pregătesc în domeniul artelor, am studiat câţiva ani, cât timp am crescut copiii, şi apoi am simţit că este timpul să concretizez această pregătire“, explică Diana Moga. Antreprenoarea a investit iniţial circa 5.000 de euro în businessul Cozy Things, cei mai mulţi bani fiind alocaţi pentru amenajarea spaţiului pentru atelier, închirierea acestuia, dar şi pentru achiziţionarea unui stoc de materiale. Produsele realizate de ea şi de cele două croitorese care o ajută în prezent sunt fabricate din bumbac, care provine din Turcia. Majoritatea seturilor de lenjerie pentru pat sunt fabricate prin metoda „patchwork“ (îmbinare a unor materiale din ţesături şi culori diferite – n.red.), iar Cozy Things fabrică şi jucării, obiecte de decor pentru camerele copiilor sau haine.

Diana Moga spune că în prezent profilul de Facebook al brandului Cozy Things este cel mai bun mijloc prin care produsele sale ajung la clienţi, însă la începutul lunii noiembrie antreprenoarea are în plan lansarea propriului site. Deşi atelierul este amplasat în Constanţa, cei mai mulţi clienţi vin din Bucureşti, apoi din alte oraşe şi din afara ţării. În general, clienţii cumpără seturi de lenjerie pentru pat, dar şi trusouri pentru botez.

Un astfel de set pentru pat poate costa şi 500-600 de lei, în funcţie de accesoriile pe care părinţii vor să le includă (pătură, pernă, jucării din bumbac etc.). O pătură pentru copii costă, spre exemplu, 300 de lei/mp, iar o pernă poate costa între 100 şi 120 de lei.

„Sunt persoane care spun că preţurile produselor sunt un pic cam mari, însă eu ştiu că este cel corect, luând în calcul tehnica de lucru, faptul că se realizează manual, dar ţinând cont şi de cheltuieli“, spune antreprenoarea, care până la finalul anului susţine că ar vrea să deschidă un mic magazin sau showroom într-un mall din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO