ZF 24

A deschis într-o lună o sală de fitness cu 10.000 € şi vrea să se extindă printr-un sistem de francize

A deschis într-o lună o sală de fitness cu 10.000 € şi vrea să se extindă printr-un sistem de francize

Aproximativ 30% din clienţii Rose Aerobic sunt locatari ai Rose Garden, iar rata de reînnoire a abonamentelor a ajuns la 62%, comparativ cu 30% la început. Sursa foto - Shutterstock

Autor: Alexandru Matei

31.08.2014, 10:00 7604

Ideea de afacere i-a venit la o cafea alături de un prieten, a amenajat singur sala de fitness de la zero şi într-o lună a şi deschis-o. A investit 10.000 de euro în prima sală Rose Aerobic şi vrea să se extindă printr-un sistem de franciză oferind săli de fitness „la cheie“.

„Am un prieten care stă în complexul rezidenţial Rose Garden din Bucureşti. La o cafea, ne întrebam despre ce potenţial ar avea un spaţiu disponibil chiar pe colţul clădirii, la stradă. Totodată vorbeam despre beneficiile pe care le aduce un lifestyle sănătos. Atunci ne-a picat fisa că am putea să facem o sală de aerobic ţintind clienţi din complex şi împre­jurimi. Având în vedere profilul locatarilor, majoritatea fiind tineri, căsătoriţi şi cel mai probabil părinţi, ne-am dat seama că această afacere ar avea şanse de reuşită“, spune Alexandru Nicoloiu, 33 de ani, pro­prietarul Rose Aerobic.

Înfiinţarea firmei şi amenajarea spaţiului au durat o lună, Nicoloiu optând pentru o firmă de tip SRL-D, iar primele cliente, pentru că în proporţie de 99% clienţii Rose Aerobic sunt femei, au venit chiar din prima zi.

„După ce am făcut rapid un plan de afaceri, m-am întâlnit cu proprietarul spaţiului, am negociat chiria, am făcut firma şi m-am apucat de amenajat spaţiul. Amenajarea a durat aproxi­mativ o lună.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO