ZF 24

A început cea mai aglomerată săptămână de la bursă: 76 de companii îşi publică bilanţul pe primul semestru. Cele mai aşteptate rezultate: Petrom

A început cea mai aglomerată săptămână de la...

Autor: Roxana Pricop

11.08.2014, 12:03 1076

Investitorii au motive serioase să revină din vacanţă cel puţin în această săptămână când vor fi anunţate rezultatele financiare pe primul semestru a 76 de companii listate pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti.

Dintre acestea, cele mai aşteptate bilanţuri de către investitori sunt cele ale companiei OMV Petrom, cea mai profitabilă companie listată. Petrom îşi va anunţa mâine rezultatele financiare din prima jumătate a anului. În primul semestru al anului trecut, Petrom a raportat un profit net de 2,39 miliarde de lei (545 de milioane de euro), în creştere cu 18% comparativ cu perioada similară din 2012. Astăzi are programate rezultatele financiare semestriale producătorul de gaze Romgaz. 

Joi, 14 august, grupul de distribuţie a energiei Electrica îşi va anunţa primele rezultate financiare de la listarea la bursă din 4 iulie. Tot joi sunt programate rezultatele semestriale ale Fondului Proprietatea şi cele ale Nuclerelectrica. Transelectrica, vedeta bursei de la Bucureşti cu un avans de 36% în acest an, şi Transgaz îşi vor anunţa rezultatele financiare tot pe 14 august.

Dintre companiile care deja şi-au anunţat rezultatele semestriale se numără BRD, Banca Transilvania, Banca Comercială Carpatica, Bursa de Valori Bucureşti şi SIF-urile.

La bursa de la Bucureşti sunt listate 82 de companii româneşti şi două companii străine (Erste Bank şi fondul imobiliar NEPI) cu o capitalizare cumulată de 128 miliarde de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO