ZF 24

A renunţat la cariera din vânzări pentru a-şi deschide o grădiniţă

Vila în care funcţionează Pick Me Academy are cinci clase, ceea ce înseamnă o capacitate totală de minimum 50 de copii care pot învăţa în acelaşi timp

Vila în care funcţionează Pick Me Academy are cinci clase, ceea ce înseamnă o capacitate totală de minimum 50 de copii care pot învăţa în acelaşi timp

Autor: Corina Mirea

20.07.2014, 16:20 4199

Ileana Popescu şi-a dorit mai bine de nouă ani să îşi deschidă o grădiniţă, însă abia în primăvară a şi reuşit să facă acest pas, după unsprezece ani petrecuţi în Vodafone şi alţi câţiva ca manager şi director de vânzări într-o companie de distribuţie din industria IT&C.

A investit peste 30.000 de euro în acest business şi la două luni de la închi­rierea unei vile de aproape 500 de mp în centrul Capitalei este gata să deschidă porţile grădiniţei Pick Me Academy. „De mai bine de nouă ani îmi doream acest lucru, dar a fost nevoie să devin mamă pentru a doua oară pen­tru a avea curajul să fac pasul către antreprenoriat. Am re­fuzat o ofertă din partea unei multinaţionale pentru o poziţie de director de vânzări pentru că mi-am dat seama că dacă m-aş fi angajat din nou nu aş mai fi ajuns să deschid grădiniţa niciodată. Sunt sigură că încă este loc pe piaţă pentru astfel de businessuri, pentru că serviciile de educaţie pentru copiii preşcolari încă pot fi îmbunătăţite“, spune Ileana Popescu.

Ea precizează că cea mai dificilă parte a businssului nu a fost cea birocratică (depunerea dosarelor pentru obţinerea avizului de funcţionare din partea autorităţilor, obţinerea avizului pentru cabinetul medical din cadrul grădiniţei etc.), deşi a durat mai mult decât s-ar fi aşteptat, ci recrutarea personalului pentru că avea nevoie de educatori cu experienţă, în special în mediul privat şi care să aibă un comportament adecvat pentru a lucra cu copiii.

În prezent, vila în care funcţionează Pick Me Academy are cinci clase, ceea ce înseamnă o capacitate totală de minimum 50 de copii care pot învăţa în acelaşi timp. Ileana Popescu spune că grupele nu vor depăşi 12 copii şi că primele ore vor începe chiar de săptămâna viitoare cu doi copii (câţi s-au înscris până în prezent).

Pick ME va avea trei educatoare, un îngrijitor, o asistentă medicală şi un medic care va fi prezent în grădiniţă de două ori pe săptămână, timp de două ore. Aceştia vor lucra cu trei tipuri de grupe de copii – cea mică (un an şi jumătate până la trei ani), cea mijlocie (3-4 ani) şi cea mare (de la patru ani şi jumătate la cinci ani şi jumătate).

Taxele de şcolarizare variază de la 720 de lei pe lună (pentru program de la 8.00 la 12.30, fără masă) la 1.000 de lei pe lună (de la 8.00 la 19.00, cu masa de prânz inclusă şi program de somn). Pentru mesele asigurate copiilor antreprenoarea spune că apelează la o firmă de catering şi la un nutriţionist, însă din anul doi de funcţionare al grădiniţei vrea să amenajeze un spaţiu special în care să prepare meniul în fiecare zi.

„Nu mă aştept să fac bani în primul an, nici nu se pune problema şi nici nu mă gândesc să mă îmbogăţesc din asta, ci să fac doar ceea ce îmi place, să lucrez cu copiii. Acum îmi propun doar să scad cheltuielile şi vreau să folosesc lunile de vară pentru a mai lucra la detalii şi a promova mai mult grădiniţa. Suntem autorizaţi să funcţionăm chiar de anul acesta şi din toamnă mă aştept ca numărul copiilor înscrişi să crească“, mai spune Ileana Poescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO