ZF 24

A trecut de la corporaţie la un magazin online cu 200 de tipuri de ceai

A trecut de la corporaţie la un magazin online cu 200 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.01.2015, 10:28 1331

Cristian Netoiu, 41 de ani, a lucrat mai mulţi ani într-o cor­poraţie, iar una dintre funcţiile cu expunere regională pe care le-a avut i-a permis să călătorească în toată lumea şi să îşi „croiască“ o idee despre un business care ar merge pe piaţa lo­cală. Astfel, i-a venit ideea des­chi­derii ma­gazinului Arta Ceaiului, care co­mer­cializează ceaiuri, cafea sau accesorii precum căni sau cutii.

„În astfel de călătorii am ob­ser­vat că ceaiul nu „se bea doar când eşti răcit“ – cum ne spunea bu­nica. E foarte inte­re­sant să vezi cum ceaiul se bea în diferite ocazii, la micul dejun, la birou, la „o discuţie“, pentru beneficiile sale asupra să­nă­tăţii sau pur si sim­plu de plă­cere“, a afirmat Cristian Ne­toiu, care în 2009 a pus pe pi­cioare Arta Ceaiului. Magazinul online este ad­mi­nis­trat de socie­ta­tea Ser­vice Management So­lutions. An­tre­pre­no­rul poves­teş­te că înainte de a începe efectiv afa­ce­rea, a tes­tat felul în care ceaiurile afec­tează viaţa celor din familile şi prie­tenii apropiaţi, iar rezultatele au fost cele pe care le aştepta.

Iniţial, în 2009, businessul a început în canalul HoReCa, „în zona în care oamenii sunt mai deschişi să încerce lucruri noi“, după cum spune Cristian Netoiu.

„Consumatorii au început să ceară şi să caute ceaiul şi pentru acasă şi aşa a apărut Arta Ceaiului pe piaţă ca magazin de sine stătător, în anul 2012. După o perioadă îndelungată de cercetări, planificări şi idei, am hotărât ca Arta Ceaiului să ia forma unui magazin online. A fost con­siderată varianta de comercializare cea mai potrivită pentru profilul de consumator căruia ne adresam“, completează antreprenorul, care crede că stilul tot mai alert în care trăim ne face să avem tot mai puţin timp pentru cumpărături.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO