ZF 24

A venit vremea serviciilor de streaming: Gigantul Spotify vrea să cumpere Gimlet Media, un startup specializat în podcasturi, într-o tranzacţie de peste 200 de milioane de dolari

A venit vremea serviciilor de streaming: Gigantul Spotify...

Autor: Ştefan Stan

02.02.2019, 12:47 414

Spotify plănuieşte să plătească peste 200 de milioane de dolari pentru a cumpăra Gimlet Media Redcode, într-o încercare de a-şi extinde prezenţa şi în industria podcasturilor, scrie Business Insider. Gimlet este startup-ul care se află în spatele unor show-uri precum Crimetown sau Reply All. Industria de podcasturi este una care ia amploare rapid.

Deşi Apple domină partea de distribuţie, nu există încă un jucător dominant pe partea de conţinut. Gimlet de asemenea s-a extins şi pe partea de televiziune. Homecoming, care a început ca un podcast pe platforma startupului, a fost transformat într-un serial Amazin, cu Julia Roberts în rol principal.

După cea mai recentă strângere de fonduri a Gimlet, din 2017, compania era evaluată la 70 de milioane de dolari. Dacă tranzacţia se va concretiza, ar putea fi prima achiziţie prin care Spotify cumpără o companie de conţinut, şi totodată una dintre cele mai mari deal-uri din industria podcasturilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO