ZF 24

ABN Amro a respins oferta de 24,5 mld. dolari din partea RBS pentru LaSalle

07.05.2007, 10:48 17

Conducerea ABN Amro a respins astazi o oferta de 24,5 miliarde de dolari avansata de un consortiu condus de Royal Bank of Scotland (RBS) pentru preluarea diviziei americane LaSalle, dar va supune propunerea, precum si alte solutii, votului actionarilor, transmite Reuters.

Oferta avansata de RBS si partenerii sai, banca Santander si grupul olandezo-belgian Fortis, pentru achizitionarea LaSalle nu este superioara propunerii anterioare facute de Bank of America, de 21 de miliarde de dolari, intrucat este conditionata de preluarea restului activelor bancii olandeze, se arata intr-un comunicat al ABN Amro.

Consortiul a oferit 38,4 euro pe actiune, respectiv 71,23 miliarde euro (97 miliarde dolari) pentru intregul grup, dar conducerea ABN Amro considera ca finantarea consortiului si diverse alte probleme de reglementare, juridice si fiscale implica "incertitudini si riscuri de executie".

Grupul condus de RBS incearca sa preia ABN Amro cu o oferta superioara propunerii de 88 de miliarde de dolari inaintata de banca britanica Barclays, anuntata in urma cu doua saptamani, concomitent cu un acord de vanzare a LaSalle catre Bank of America. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO