ZF 24

Achiziţiile realizate de SIF Oltenia la Antibiotice au propulsat acţiunile cu 18% pe bursă

Achiziţiile realizate de SIF Oltenia la Antibiotice au...

Autor: Adrian Cojocar

13.11.2013, 20:32 636

Titlurile producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) au urcat în ultimele două săptămâni cu circa 18% pe bursă în condiţiile în care SIF Oltenia a cumpărat în ultimele zile pachete importante de acţiuni ale companiei. În două zile la începutul acestei săptămâni SIF Oltenia a fost raportată pe bursă cu achiziţia unui pachet de 400.000 de titluri pe care a cheltuit în total 211.000 de lei (circa 47.600 de euro).

Ultimul pachet de titluri Antibiotice a fost achiziţionat de SIF Oltenia la un preţ de 0,54 lei/unitate, după ce luni SIF-ul cumpărase titluri la 0,5214 lei/unitate. Ieri acţiunile companiei farmaceutice au urcat cu 3,7% pe bursă, şi au atins un preţ de 0,56 lei/titlu. SIF Oltenia a intrat la cumpărare de acţiuni Antibiotice după ce a vândut recent un pachet important la o altă companie producătoare de medicamente de pe bursă, respectiv Biofarm Bucureşti, unde a încasat 96 mil. lei pe o participaţie de 28,7% din acţiuni.

WikiZF: Profilul companiei SIF Oltenia

SIF Oltenia a strâns astfel lichidităţi importante şi doreşte să-şi consolideze participaţia de 11,4% pe care o deţine la Antibiotice Iaşi. SIF Oltenia este cel mai mare acţionar minoritar al companiei farmaceutice, după stat, care deţine prin intermediul Ministerului Sănătăţii 53% din acţiunile Antibiotice. SIF-ul a cumpărat şi în octombrie un pachet de 3,2 mil. de titluri ale societăţii în schimbul sumei de 1,5 mil. lei. Producătorul de medicamente urmează să-şi publice mâine rezultatele financiare aferente primelor nouă luni din acest an. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO