ZF 24

Acţionarii germani ai Angelli au mutat producţia de vinuri spumante din România

Acţionarii germani ai Angelli au mutat producţia de vinuri spumante din România

Brandul Angelli, produs în fabrica din Capitală, avea o cotă de piaţă de 48,6% pe segmentul vinurilor spumante şi cocteilurilor. Foto: Silviu Matei

Autor: Mădălina Panaete

01.10.2014, 16:01 1418

Angelli Spumante&Aperitive, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa vinurilor spumante, parte a grupului german Henkell & Co,  a mutat pro­duc­ţia de băuturi din fabrica situată în Bu­cu­reşti pe fondul condiţiilor economice dificile de pe plan local, conform unor informaţii furnizate de companie.

„Compania a răspuns condiţiilor economice dificile din ţară cu o creştere continuă, de două cifre, a exportului mai ales în ţările Uniunii Europene. Urmând internaţionalizării progresive, compania îşi va transfera pentru viitor producţia în cadrul companiilor-soră competente din Europa, pentru a optimiza atât producţia, cât şi logistica internaţională“, spun reprezentanţii companiei cu afaceri de circa 11,5 mil. euro.  

Conform sursei citate, doar 17 din cei 98 de angajaţi ai companiei au fost afectaţi de decizia mutării producţiei în altă ţară, însă o parte dintre aceştia au fost transferaţi la nivel de grup sau au rămas în cadrul subsidiarei locale.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO