ZF 24

Acţiunile Aquila intră în indicele FTSE Russell. Bursa de la Bucureşti ajunge astfel la 12 de companii pe radarul celor mai mari investitori la nivel mondial

Acţiunile Aquila intră în indicele FTSE Russell. Bursa...

Autor: Liviu Popescu

21.05.2022, 09:20 743

Acţiunile Aquila (AQ), companie de distribuţie şi logistică şi care la Bursa de la Bucureşti are o capitalizare de 828 mil. lei, fiind controlată majoritar de doi antreprenori, vor intra în 20 iunie 2022 în structura indicelui FTSE Global Micro Cap, potrivit unui anunţ al furnizorului de indici.

Astfel Bursa de la Bucureşti va avea din 20 iunie 12 companii listate parte din indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente (şase în indicii FTSE Global Micro Cap şi şase în indicii FTSE Global All Cap).

Promovarea Bursei de la Bucureşti de către FTSE Russell, în 21 septembrie 2020, în rândul pieţelor emergente secundare de la una de frontieră a deschis pentru piaţă de capital drumul către un univers investiţional mult mai larg, iar odată cu creşterea numărului de investitori este mai mare şi cererea pentru activele listate la BVB.

Din structura indicilor FTSE Russell fac parte One United Properties, MedLife, Purcari, Conpet, Impact Developer & Contractor, Sphera, Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom, TeraPlast, Transport Trade Services.

Aquila are 828 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2022 acţiunile au minus 26% pe o bursă în scădere cu 8%.

Compania a înregistrat un profit net de 12 milioane de lei în T1 2022, dublu faţă de rezultatul înregistrat în primul trimestru al anului trecut, rezultatul fiind influenţat şi de achiziţia firmei Trigor în prima jumătate a anului 2021. Veniturile s-au majorat cu 12% la 469 milioane de lei, principalele motoare fiind creşterea veniturilor din distribuţie şi achiziţia Trigor, cu un impact de 28 milioane de lei, în acelaşi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO