ZF 24

Acţiunile Fondului Proprietatea au sărit cu 2,3% pe bursă după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă

Acţiunile Fondului Proprietatea au sărit cu 2,3% pe...
27.06.2013, 12:52 850

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) înregistrau astăzi în jurul orei prânzului o creştere de 2,3%, pe fondul celui mai ridicat rulaj de pe piaţă, de 2,4 mil. lei în contextul în care Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă în cazul companiei Hidroelectrica la distanţă de un an de la deschiderea procedurii.

Fondul Proprietatea deţine o participaţie de 20% din acţiunile Hidroelectrica, participaţie care reprezintă 13,34% din activele gestionate de fond, evaluate la 15,8 mld. lei (3,58 mld. euro) la finele lunii mai.

După primele cinci luni ale anului curent Hidroelectrica a obţinut un profit brut de 399 mil. lei, comparativ cu o pierdere de 190 mil. lei în perioada similară a anului precedent. Valoarea activului net contabil al Hidroelectrica a urcat la finele lunii mai la 16,8 mld. lei.

Guvernul a promis că după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă va demara procedurile de listare a companiei pe bursa de la Bucureşti, lucru aşteptat de cei mai mulţi acţionari ai Fondului Proprietatea.

Hidroelectrica este cea mai valoroasa participaţie a Fondului Proprietatea după cea deţinută la OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO