ZF 24

Acţiunile UiPath au scăzut cu 9% după publicarea rezultatelor pentru primul trimestru: 290 mil. dolari venituri, în creştere cu 18%, şi pierderi de 32 mil. dolari, de patru ori mai mici

Acţiunile UiPath au scăzut cu 9% după publicarea...

Autor: Liviu Popescu

25.05.2023, 08:32 964

Cu 9% au scăzut acţiunile producătorului de software UiPath (PATH) în tranzacţii de după închiderea şedinţei de pe Wall Street, de la 16,3 dolari la 14,9 dolari pe unitate, ca reacţie a investitorilor la rezultatele financiare ale companiei, cele pentru primul trimestru din 2023.

UiPath a anunţat aseară venituri de 290 mil. dolari pentru primul trimestru din 2023, pe calendarul american de raportare fiind vorba de lunile februarie, martie şi aprilie, şi pierderi de 32 mil. dolari.

Spre comparaţie în primul trimestru din 2022 compania a avut venituri de 245 mil. dolari şi pierderi de 123 mil. dolari. Aşadar la începutul lui 2023 UiPath şi-a redus substanţial din pierderi. Sub calendarul american de raportare primul trimestru fiscal din acest an este cel aferent lui 2024.

"Rezultatele din primul trimestru al anului fiscal 2024 reflectă concentrarea noastră pe stimularea creşterii la scară largă şi pe creşterea profitabilităţii, deoarece ne-am extins semnificativ marja operaţională şi am crescut fluxul de numerar pentru al doilea trimestru consecutiv", spune Rob Enslin, co-director executiv al UiPath.

"Echipele se descurcă bine în mediul operaţional actual şi ne angajăm să ajutăm clienţii să realizeze puterea transformatoare a automatizării printr-un model eficient de comercializare care plasează succesul clienţilor în centrul a tot ceea ce facem."

"În calitate de lider în domeniul automatizării bazate pe inteligenţă artificială, clienţii se asociază cu UiPath pentru a valorifica combinaţia de inteligenţă artificială generativă şi automatizare într-o platformă de nivel enterprise", a spus Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv al UiPath.

"Timp de ani de zile, UiPath a investit în modele ML şi în AI specifice domeniului pentru înţelegerea interfeţelor, pentru sarcini de minerit şi pentru procesarea documentelor şi a comunicaţiilor. Combinarea acestei fundaţii cu progresele recente în domeniul IA generativă ne consolidează şi mai mult platforma, deblocând un nou val de oportunităţi de democratizare a automatizării, crescând numărul de cazuri de utilizare şi determinând un timp mai rapid de valorificare şi un ROI general."

În primul trimestru al anului fiscal 2024, ARR (ARR - Annualized Renewal Run-rate – n. red.) a crescut cu 28% faţă de începutul anului precedent, la 1,25 mld. dolari. Pentru al doilea trimestru compania aşteaptă venituri între 279 mil. dolari şi 284 mil. dolari, ARR în jur de 1,3 mld. dolari iar pentru întreg anul fiscal 2024 UiPath estimează 1,3 mld. dolari sub formă de venituri şi ARR de 1,4 mld. dolari. Compania are 9,1 mld. dolari capitalizare pe Wall Street iar acţiunile se tranzacţioneaza în 2023 în creştere cu 33%.

 ​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO