ZF 24

Adamescu Junior a devenit presedintele Flamingo, in locul lui Dragos Simion

16.09.2009, 09:31 36

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu,proprietarul magazinului Unirea din Capitala, a fost numit infunctia de presedinte al Consiliului de Administratie alretailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International(FLA), in locul lui Dragos Simion. Familia Adamescu dtine circa 17%din actiunile Flamingo, prin intermediul firmei Nova Trade.

"Alinierea intereselor actionarilor pe un singur plan derelansare a fost obiectivul meu principal in ultimele noua luni.Consider ca acest obiectiv a fond indeplinit, compania deblocandastfel accesul la noi resurse financiare atat din piata de capital,cat si de la banci. Sincronizat cu structura actionariala actuala,consider ca un nou ciclu de dezvoltare a societatii trebuie inceputde catre un nou presedinte. Predau asadar stafeta domnuluiAlexander Adamescu convins ca perioada cea mai dificila a fostdepasita si ca exista toate premisele ca grupul Flamingo sa preiapozitia de lider de piata intr-un orizont de cel mult 3 ani", adeclarat Dragos Simion.

Actionarii companiei au aprobat in luna august o emisiune deobligatiuni convertibile in valoare de maxim 7 milioane de euro,pentru refinantarea unor datorii. Fondul de investitii american QVTa contestat hotararea in instanta. QVT ceruse anterior sidizolvarea Flamingo. Reprezentantii Flamingo sustin insa ca QVT varenunta la procese dupa ce si-a vandut luni participatia de 22%pentru 1,2 mil. euro.

Potrivit Flamingo, cumparatorul este un fond strain deinvestitii, care sustine strategia de dezvoltare a Flamingo.

Actiunile Flamingo au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,0352lei, capitalizarea companiei fiind de 6,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO