ZF 24

Adeplast se listeaza la bursă: oferta de 13-15 milioane de euro începe miercuri, 2 octombrie

Adeplast se listeaza la bursă: oferta de 13-15 milioane...

Autor: Roxana Pricop

30.09.2013, 17:26 1770

Adeplast, lider în domeniul în materialelor de constructii pentru izolaţii şi finisaje din România, anunţă lansarea Ofertei Publice Iniţiale a companiei (IPO) ce va fi urmată de listarea acţiunilor Adeplast la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat emis de Intercapital Invest, firma de brokeraj care intermediază alături de BCR listarea la bursă.

Aceasta este prima oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni lansată de o companie privată în ultimii cinci ani pe piaţa locală de capital.

Prin intermediul Ofertei Publice Iniţiale, ce se va derula în perioada 2 - 15 octombrie, Adeplast pune în vânzare un număr de 16.500.000 acţiuni (reprezentând 33,3% din capitalul social majorat al Adeplast în urma ofertei publice de vânzare). Acţiunile pot fi cumpărate de orice persoană fizică sau juridică prin intermediul reţelei BCR, prin Intercapital Invest şi prin intermediul oricărui intermediar autorizat de BVB care va dori distribuirea ofertei.

În urma ofertei publice de vânzare de acţiuni, Adeplast îşi propune atragerea unei sume cuprinse între aproximativ 13 şi 15 milioane de euro (în funcţie de preţul final de alocare în ofertă), fonduri ce vor fi folosite în vederea finanţării unor noi investiţii şi dezvoltării activităţii companiei.

"Mesajul pe care vrem să-l dăm investitorilor este să vină alături de o companie 100% românească în procesul nostru de dezvoltare ambiţioasă. Continuăm investiţiile în tehnologie pe cele trei platforme industiale, pentru a crea din Adeplast un brand regional. Considerăm că achiziţia acţiunilor Adeplast nu reprezintă o simplă investiţie a unor bani, ci un însemn al învingătorilor care vor să fie alături de industria românească cu adevărat performantă", a spus Marcel Bărbuţ, preşedintele Adeplast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO