ZF 24

Adevarul: Barbatii domina piata fortei de munca

09.04.2008, 09:25 15

Daca sexul masculin este angajat cu precadere in industriile tehnice, femeile sunt intalnite mai ales in domeniul resurselor umane, arata Adevarul.

Forta de munca din tara noastra este dominata de angajatii de sex masculin. Situatia este valabila in majoritatea tarilor europene, iar cifrele nu prezinta, inca, nicio tendinta de a se modifica.

Un studiu Eurostat arata ca media statelor europene este de 72% - angajati barbati, in timp ce numarul total al femeilor platite ajunge abia la 57%. Mai mult decat atat, exista o separare clara atunci cand vine vorba de domeniile in care barbatii si femeile activeaza. In timp ce sexul masculin este intalnit cu precadere in industria IT, femeile prefera domenii precum resursele umane, comunicare si relatii publice etc.

Specialistii in resurse umane considera ca procentul ridicat al angajatilor barbati poate fi justificat si prin prisma misoginismului, dar si a faptului ca femeile prefera, de cele mai multe ori, sa se dedice vietii de familie. Ioana Pielescu, managing partner al companiei de consultanta in resurse umane - Qipa Romania, considera ca exista inca perceptia gresita ca barbatii sunt mai buni, mai apti de munca. Adevarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO