ZF 24

Adevarul: Loteria a pacalit Romania cu 84 milioane de lei

03.06.2008, 09:23 24

Un control al Agentiei Nationale Antifrauda a descoperit mai multe nereguli in contractele incheiate intre Loteria Nationala si doua firme din Grecia.

Un control al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a scos la iveala faptul ca Loteria Nationala a fentat bugetul de stat cu aproximativ 84 milioane de lei.

Suma reprezinta TVA si impozit pe profitul realizat in Romania de firmele grecesti Intrarom si Intralot, care au finantat un contract de credit pentru implementarea programului "video-loterie". Este vorba de jocurile electronice tip cazino si non-cazino, adica poker, Black-Jack, Keno, Bingo.

Oficialii ANAF - Directia Antifrauda sustin ca Loteria, in calitate de beneficiar al serviciilor contractate, avea obligatia "de a calcula, retine la sursa si vira la bugetul general consolidat" cele 84 milioane de lei inainte de a face platile catre cele doua firme din Grecia.

Detalii pe www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO