ZF 24

Adina Chilim-Dumitriu, partener în cadrul NNDKP

Adina Chilim-Dumitriu, partener în cadrul NNDKP

Adina Chilim-Dumitriu, partener în cadrul NNDKP

Autor: Andrei Cîrchelan

21.05.2014, 19:00 311

Sectorul agricol din România, cu 4,7 mil. hectare de teren arabil controlate de 22.000 de firme, este o zonă propice pentru investiţiile străine, un semnal în acest sens fiind tranzacţia de anul trecut prin care gigantul britanic Insight Investment a intrat în România, e de părere avocata Adina Chilim-Dumitriu, partener al firmei NNDKP şi coordonator al echipei de avocaţi care i-a asistat pe britanici în tranzacţie.

„România este o piaţă cu potenţial pentru investiţiile în agricultură. Ca regulă, după ce un fond de investiţii achiziţionează un business, îl integrează şi apoi ia în considerare alte investiţii similare. Dar acest lucru nu împiedică încercarea de a identifica ţinte similare atractive”, a declarat pentru ZF Chilim-Dumitriu.

Avocata e de părere că pentru Insight Investment un pas logic ar fi integrarea noii achiziţii, urmată de alte achiziţii similare. Cât despre agricultură, interesul investitorilor este ridicat, însă posibilele tranzacţii sunt momentan în faza de due dilligence, în care sunt parcurse cerinţele legale ale tranzacţiei şi se analizează măsura în care acestea sunt sau pot fi satisfăcute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO