ZF 24

Adio taxiuri cu 3,5 lei pe kilometru la Gara de Nord! Meridian Taxi a câştigat licitaţia care îi permite să îşi pună maşinile exclusiv la zona coloanelor

Adio taxiuri cu 3,5 lei pe kilometru la Gara de Nord!...
26.08.2013, 15:36 6770

Compania Meridian Taxi a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei publice deschise cu strigare, organizată de CFR SA, pentru închirierea spaţiului de la Gara de Nord, cu destinaţia parcare taxi (îmbarcare/debarcare călători), potrivit oficialilor CFR SA.

“Conducerea CFR SA doreşte ca prin atribuirea acestui tip de serviciu către o societate specializată să creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie, să crească gradul de siguranţă a călătorilor şi să elimine practicile taximetriştilor-pirat”, au transmis oficialii CFR SA.

Ei au mai precizat că dreptul de folosinţă a terenului de 300 de metri pătraţi, situat la intrarea în staţia Bucureşti Nord – zona Coloane, a fost atribuit la preţul de 5 lei/mp/lună, fără TVA, termenul pentru semnarea contractului fiind de 5 zile de la adjudecare.

“Câştigătoarea licitaţiei are obligaţia de a instala 4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea şi, respectiv, la ieşirea din spaţiu, de a asigura personalul necesar operării acestora şi de a semnaliza existenţa acestei staţii oficiale de Taxi în interiorul Gării de Nord’.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de 10 agenţi economici, documentaţia de participare fiind depusă de un singur ofertant, Meridian Taxi, potrivit CFR SA. Reorganizarea taxiurilor s-a făcut şi la aeroportul Henri Coandă (Otopeni), după ce au fost semnalate de mai multe ori în presă neregulile existente.

De la jumătatea lunii aprilie, compania CFR SA,  se află sub management privat, format din preşedintele Sorin Mîndruţescu (CEO la Oracle România), George Micu, director general al CFR SA (fost şef la CFR Marfă), Jiru Enache (secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice), Peter Weiss (fost director al Bancpost şi RBS România) şi Peter Raimund Kubinschi (vicepreşedinte executiv al Nextebank).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO