Adio taxiuri cu 3,5 lei pe kilometru la Gara de Nord! Meridian Taxi a câştigat licitaţia care îi permite să îşi pună maşinile exclusiv la zona coloanelor

26 aug 2013 Autor: Mirabela Tiron

Compania Meridian Taxi a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei publice deschise cu strigare, organizată de CFR SA, pentru închirierea spaţiului de la Gara de Nord, cu destinaţia parcare taxi (îmbarcare/debarcare călători), potrivit oficialilor CFR SA.

“Conducerea CFR SA doreşte ca prin atribuirea acestui tip de serviciu către o societate specializată să creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie, să crească gradul de siguranţă a călătorilor şi să elimine practicile taximetriştilor-pirat”, au transmis oficialii CFR SA.

Ei au mai precizat că dreptul de folosinţă a terenului de 300 de metri pătraţi, situat la intrarea în staţia Bucureşti Nord – zona Coloane, a fost atribuit la preţul de 5 lei/mp/lună, fără TVA, termenul pentru semnarea contractului fiind de 5 zile de la adjudecare.

“Câştigătoarea licitaţiei are obligaţia de a instala 4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea şi, respectiv, la ieşirea din spaţiu, de a asigura personalul necesar operării acestora şi de a semnaliza existenţa acestei staţii oficiale de Taxi în interiorul Gării de Nord’.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de 10 agenţi economici, documentaţia de participare fiind depusă de un singur ofertant, Meridian Taxi, potrivit CFR SA. Reorganizarea taxiurilor s-a făcut şi la aeroportul Henri Coandă (Otopeni), după ce au fost semnalate de mai multe ori în presă neregulile existente.

De la jumătatea lunii aprilie, compania CFR SA,  se află sub management privat, format din preşedintele Sorin Mîndruţescu (CEO la Oracle România), George Micu, director general al CFR SA (fost şef la CFR Marfă), Jiru Enache (secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice), Peter Weiss (fost director al Bancpost şi RBS România) şi Peter Raimund Kubinschi (vicepreşedinte executiv al Nextebank).

 
 
 
 
 
Cuvinte cheie:
gara de nord
, taxi
,
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
silviutzu - 08 septembrie 2013, 11:05

Basme. Am luat un taxi de la Gara de Nord foarte recent cu tariful afisat de 1.40ron\km. Trebuia sa ajung o masina la Leu(?)Soferul nu a pornit ceasul. Ma anunta ca ma va costa 40 ron, daca nu ma duce inapoi. Nu am primit vreo chitanta.

Valentin Mircea - 27 august 2013, 13:05

Opinia mea personala este ca ”marele succes” al CFR, de a organiza activitatea de taxi in zona Garii de Nord nu va aduce, in realitate, mari beneficii. Nu este normal ca o companie de taximetrie sa primeasca exclusivitate in plin centru al Bucurestiului, doar pentru ca instaleaza o bariera…

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide