ZF 24

Administratorul judiciar Remus Borza a fost achitat de Curtea de Apel în cazul conflictului de interese de la Hidroelectrica. Sentinţa nu este definitivă

Administratorul judiciar Remus Borza a fost achitat de...

Autor: Otilia Ciocan, Livia Ispas

25.04.2014, 00:00 68

Avocatul Remus Borza este acuzat de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti de conflict de interese, pentru că în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

În acelaşi dosar este judecată şi avocata Nicoleta Munteanu, tot pentru conflict de interese, instanţa dispunând şi în cazul acesteia achitarea. Decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a înregistrat în 25 februarie 2013 dosarul în care Remus Borza şi Nicoleta Munteanu, avocaţi în Baroul Bucureşti, sunt suspectaţi de conflict de interese, iar în 8 iulie a început urmărirea penală în cazul acestora.

Cei doi au fost trimişi în judecată în octombrie 2013. După publicarea deciziei instanţei, Borza a afirmat, într-un comunicat, că soluţia de achitare confirmă „o stare de fapt şi de drept“, şi anume că meseriile de avocat şi de practician în insolvenţă nu pot fi asimilate celei de funcţionar public, cum au susţinut procurorii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO