ZF 24

Adoptarea standardelor internationale de contabilitate ar putea revigora Bursa

23.03.2009, 17:44 134

Adoptarea standardelor internationale de contabilitate (IFRS) ar putea fi un accelerator al pietei de capital, in conditiile in care asigura o mai buna comparabilitate si transparenta fata de standardele romanesti de contabilitate, considera expertul britanic Nigel Sleigh-Johnson, Directorul Diviziei de Raportare Financiara din Cadrul Corpului Expertilor Contabili din Marea Britanie si membru al Federatiei Europene a Expertilor Contabili.

„Adoptarea IFRS face informatia mult mai credibila, performantele sunt comparabile la nivel international. Cred ca ar fi un inflow de capital la Bursa din Romania daca toate companiile ar raporta rezultate financiare conform IFRS”, spune Nigel Sleigh-Johnson, prezent la evenimentului “Standarde de raportare actual: De ce IFRS”, organizat de ZIARUL FINANCIAR in colaborare cu Oracle.

Doar companiile mari, precum Petrom, BRD sau Impact raporteaza la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) reziltatele financiare in conformitate cu standardele internationale.
Ministerul de Finante solicita in prezent firmelor raportarea situatiilor financiare in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate (RAS), legea privind obligativitatea raportarii conform IFRS fiind amanata.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO