• Leu / EUR4.6635
  • Leu / GBP5.2853
  • Leu / USD4.1283
ZF 24

Adria şi Frutti Fresh, singurele branduri româneşti care se bat cu giganţii Coca-Cola şi Pepsi pe piaţa băuturilor „cu bule“

Adria şi Frutti Fresh, singurele branduri româneşti care se bat cu giganţii Coca-Cola şi Pepsi pe piaţa băuturilor „cu bule“

Autor: Mădălina Panaete

1 apr 2015 6404

Adria şi Frutti-Fresh, mărci deţinute de European Drinks - compania fraţilor Mi­cula din Bihor - s-au menţinut şi anul trecut în coasta brandurilor Coca-Cola şi Pepsi  ca volume vândute pe piaţa locală a băuturilor ră­co­ritoare carbogazoase, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor pre­liminare ale companiei de cercetare de piaţă Canadean. 

Astfel, Adria şi Frutti Fresh sunt singurele branduri româneşti care se bat „pe cifre“ cu giganţii internaţionali Coca-Cola şi Pepsi, care odată cu intrarea pe piaţa românească au început să domine industria băuturilor. Cele mai vândute mărci de băuturi răcoritoare carbogazoase au fost în 2013, după volume, Coca-Cola, Pepsi-Cola , Fanta, Adria şi Frutti-Fresh, arată datele Canadean. Estimările preliminare ale companiei de cercetare de piaţă nu arată schimbări în ierarhia celor mai mari branduri de băuturi „cu bule“ anul trecut. 

Adria şi Frutii Fresh sunt printre primele mărci româneşti de băuturi răcoritoare născute după Revoluţie şi au rezistat pe rafturi chiar după intrarea puternică a marilor jucători internaţionali.

„Am investit puternic şi investim încă în promovarea produselor şi avem o reţea de distribuţie mai extinsă. Suntem în aproape toate magazinele din România“, a declarat Ioan Micula, unul dintre proprietarii European Drinks, producătorul Adria şi Frutti Fresh.

În total grupul European Drinks & Food are afaceri de peste 1,5 mld. lei, conform calculelor ZF.

Una dintre strategiile „câştigătoare“ ale fraţilor Micula este legată de preţ, care în cazul băuturilor răcoritoare este mai mic decât al mărcilor consacrate peste graniţe.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6635
Diferență: 0,0966
Ieri: 4.6590
Azi: 4.1283
Diferență: -0,1379
Ieri: 4.1340
Azi: 5.2853
Diferență: -1,0318
Ieri: 5.3404
Azi: 4.1007
Diferență: 0,2028
Ieri: 4.0924