ZF 24

Adrian Nastase, trimis in judecata de DNA pentru dare de mita

Adrian Nastase, trimis in judecata de DNA pentru dare de mita
21.10.2009, 12:29 27

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNApentru dare de mita, intr-un dosar in care vor mai fi judecatifostul sau consilier Ristea Priboi si Ioan Mlinescu, fostpresedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si CombatereaSpalarii Banilor, scrie Mediafax.

Procurorii au stabilit ca, in noiembrie 2000, Ioan Melinescu, incalitate de membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenireasi Combaterea Spalarii Banilor, i-a contactat, cu sprijinulpersoanei denuntatoare, pe Ristea Priboi si pe Adrian Nastase,carora le-a comunicat ca, in cadrul institutiei in care isidesfasura activitatea, se afla in lucru, cu propunere de informarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, olucrare avand ca obiect depunerea in numerar a unei sume de 400.000de dolari, intr-un cont bancar avand-o ca titular pe NastaseDaniela, sotia lui Adrian Nastase.

Cu aceasta ocazie, Melinescu i-a promis lui Nastase ca va blocalucrarea pana dupa alegerile din decembrie 2000, sugerand ca acestdosar trebuie sa dispara. Nastase Adrian s-a declarat de acord cupropunerea respectiva, aratand ca urmareste aceasta finalitate,sustin procurorii.

Cititi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO