ZF 24

Adrian Vasilescu: Ori de cate ori au fost sfidate legitatile economice a iesit rau

24.02.2009, 13:52 44

In istorie, ori de cate ori au fost sfidate legitatile economice a iesit rau. Atat pentru tarile mici, cat si pentru tarile mari. In ceea ce ne priveste, avem destule exemple, fie din vremea planificarii centralizate, fie din timpul pe care il numim "tranzitie", de incarcare a notei de plata a societatii pentru nesocotirea legitatilor economice, scrie Adrian Vasilescu, intr-un comentariu pentru ZIARUL FINANCIAR.

Nimeni nu poate sa desfida nici legile naturii, nici pe cele ale economiei fara ca, apoi, sa poarte povara unei astfel de nesabuinte. Sigur, s-ar putea declara ca... de maine nu mai actioneaza legea cererii si ofertei... Sau legea gravitatiei... Multe ar putea sa fie declarate, dar viata isi urmeaza cursul. A ignora legile naturii, ale societatii, ale economiei inseamna autocondamnare. Ce vorbe ar putea sa desfiinteze criteriile naturale impuse in productia de marfuri? Sau legitatile cantitative ale circulatiei masei monetare? Viata ar iesi din matca normalitatii.

Cititi comentariul integral al lui Adrian Vasilescu in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO