ZF 24

Adrian Viman, şef peste o afacere de 13 mld. euro la Kaufland Germania

Adrian Viman, şef peste o afacere de 13 mld. euro la...

Autor: Cristina Roşca

22.12.2014, 00:07 6405

Adrian Viman (43 de ani), cel care conduce discret, de aproape opt ani, operaţiunile Kaufland din România, a fost numit la conducerea reţelei de 700 de magazine din Germania a puternicului grup de retail, urmând să fie înlocuit la nivel local de Marco Hossl, senior vice president de vânzări internaţionale în cadrul Kaufland.

Fără să acorde vreun interviu sau să participe la vreo conferinţă de presă, Viman a preluat conducerea Kaufland România la doi ani de la deschiderea primului magazin şi a dus reţeaua la 102 de hipermarketuri şi vânzări de circa 1,9 miliarde de euro în acest an, reţeaua germană fiind liderul pieţei locale de retail. În Germania, executivul român va conduce din pri­măvară o companie de şapte ori mai mare, vânzările Kaufland în Germania ridicându-se în 2013 la 13,4 mld. euro. Vânzările magazinelor Kaufland din Germania şi România sunt sensibil egale, de aproximativ 19 mil. euro per unitate.

Prin această mutare, Viman va deveni cel mai puternic executiv român, ţinând cont de nivelul cifrei de afaceri de care este responsabil, şi va trebui să lupte într-o piaţă competitivă alături de grupurile Edeka, Aldi, Rewe şi Metro.

Viman este unul dintre cei mai discreţi manageri români, până în prezent neexistând nicio fotografie de presă cu el.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- strategia de dezvoltare şi imagine a Kaufland; cine este Adrian Vimanî

- investiţiile Kaufland în România 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO