ZF 24

Afacerea "Semaforul" de 5 milioane de euro. Cum s-au pus in Bucuresti indicatoare-fantoma

27.04.2009, 22:30 31

Semaforizarea si semnalizarea din Bucuresti sunt un dezastru. Potrivit datelor oficiale, in anul 2008, Politia Rutiera a constatat, la nivelul Capitalei, lipsa a 10.500 de indicatoare precum si 2000 de defectiuni la semafoare, scrie Gandul. Au fost trimise nu mai putin de 249 de informari la Administratia Strazilor si la retelele edilitare. Tot anul trecut, la nivelul Capitalei, Brigada de Politie Rutiera a facut 116 informari catre Primaria Bucuresti, Prefectura si primariile de sector în legatura cu lipsuri sau propuneri de îmbunatatire a conditiilor materiale de circulatie, amenajari de intersectii, reglementare de circulatie prin indicatoare si marcaje.

Explicatia acestei stari de fapt consta si in contractele incheiate de Administratia Strazilor Bucuresti pentru gestionarea si intretinerea semnalizarii orizontale. Aceste contracte - impartite in sapte pachete - au fost atribuite prin licitatie deschisa. Valoarea cumulata a acestor contracte depaseste suma de 5 milioane de euro, potrivit motivarii unei decizii irevocabile a Curtii de Apel Bucuresti.

Despre afacerea "Semaforul" de 5 milioane de euro si cum s-au pus in Bucuresti indicatoare-fantoma cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO