ZF 24

Afacerile clujenilor de la EBS au crescut cu 52% în primul trimestru

Afacerile clujenilor de la EBS au crescut cu 52% în...

Autor: Laurentiu Cotu

09.05.2013, 12:34 280
 

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 4 mil. euro, în creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Clujenii şi-au bugetat pentru întregul an 2013 afaceri de 16,5 mil. euro, mai mult cu 32% în comparaţie cu anul trecut, pe baza contractelor încheiate până în momentul de faţă.

‘’Cifra de afaceri pe plan local a înregistrat în primul trimestru o creştere de 43%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Această evoluţie se datorează în mare parte zonelor de proiecte de tip rollout SAP, SAP Application Management and Support (AMS), dar şi upsell Clarvision. Având în vedere contractele încheiate deja, mizăm pe o cifră de afaceri de 16,5 mil. euro pentru anul 2013”, a declarat Daniel Metz, CEO EBS România.

Pe piaţa locală compania clujeană vizează o dezvoltare semnificativă în următoarea perioadă. În ceea ce priveşte piaţa externă este prevăzută o creştere moderată şi consolidarea bazei de clienţi existenţi.

“Suntem încrezători că vom menţine o tendinţă de creştere şi în această zonă, în condiţiile în care au fost remarcate diverse semnale de încetinire a evoluţiei pieţelor externe pentru 2013. Dorim să dezvoltăm în continuare atât colaborările cu ofertanţii de soluţii de business din spaţiul vorbitor de limba germană, cât şi colaborările cu companiile de consultanţă IT, cu centrul de greutate în industria auto”, a spus Metz.

Pe piaţa locală portofoliul de clienţi EBS s-a mărit atât pe segmentul Clarvision ERP, cât şi pe segmentul SAP. Printre clienţi se numără  Kromberg&Schubert, Eybl Automotive, Hella România, Plastehnick, Topanel, I.A.M.U. Blaj, Kirchhoff Automotive, Besser Orăştie, PBF, Kastamonu România sau Bohler. Totodată, EBS şi-a extins parteneriatele existente pe piaţa externă şi a câştigat noi clienţi precum SAGE, Consultinform (Elveţia), HMM, Itelligence sau BLD.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP, SAB Miller, Delphi Packard, Electrolux, TDS Fujitsu sau Delta Invest. Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media sau IT. EBS are parteneriate cu furnizori de tehnologie software, precum SAP, Microsoft, Oracle sau IBM.

EBS estimează până la finalul anului  un număr de 670 de angajaţi pentru centrele deţinute în ţară. În primele două luni ale acestui an EBS a angajat 45 de persoane şi intenţionează să continuie campania de recrutare, fiind disponibile încă 110 posturi până la finalul anului. Compania deţine centre în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO