ZF 24

Afacerile Dedeman ar putea atinge în 3-4 ani pragul de un miliard de euro

Afacerile Dedeman ar putea atinge în 3-4 ani pragul de...

Autor: Cristi Moga

05.04.2014, 15:00 3983

Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Buzău, ar putea ajunge în următorii 3-4 ani la afaceri de un miliard de euro, prag pe care nicio companie cu acţionariat majoritar românesc nu îl atinge în prezent, evoluţia depinzând de realizarea planurilor de dezvoltare şi revenirea treptată a pieţei construcţiilor, potrivit estimărilor ZF. 

Reţeaua va ajunge anul acesta la cel puţin 40 de unităţi. Planul iniţial al companiei era o reţea de 45 de magazine la sfârşitul anului 2015, dar Dragoş Pavăl consideră că procesul de expansiune nu va fi finalizat anul viitor. „Probabil că vom mai identifica zone cu potenţial să ducem reţeaua la 50 de magazine“.

Compania  a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 606 mil. euro, în creş­tere cu 12%.

Dedeman a reuşit la nivel local să se impună în faţa unor reţele străine, precum germanii de la Praktiker sau francezii de la Bricostore, care până la venirea crizei dominau piaţa de profil.

Praktiker şi Bricostore şi-au schimbat însă în ultimul an acţionarii, iar despre alţi doi jucători – austriecii de la BauMax şi nemţii de la OBI – există informaţii că ar intenţiona de asemenea să părăsească piaţa locală, în condiţiile în care construcţiile nu dau semnale clare de dezmorţire.

Spre deosebire de majoritatea jucătorilor din bricolaj, Dedeman a evitat parcurile comerciale şi s-a extins prin achiziţii de terenuri şi dezvoltarea propriilor magazine, acoperind în acest mod majoritatea oraşelor importante din ţară. Extinderea în Bucureşti s-a derulat mai greu, compania având doar două magazine în Capitală, dar motivele nu au fost legate atât de preţurile la terenuri, cât de situaţia neclară a titlurilor de proprietate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO