ZF 24

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în ianuarie cu 15,6% anualizat, pe serie brută

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în...

Autor: Raluca Ghinea

03.03.2016, 09:29 213

Comparativ cu decembrie, cifra de afaceri a fost mai mică cu 24,4%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse nealimentare (-27,7%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-23,9%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-17,5%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată, afacerile au consemnat un avans de 1,9%, pe fondul creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7%) şi a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,4%). În schimb, vânzările de produse nealimentare au stagnat.

Faţă de ianuarie anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul s-a majorat cu 15,6%, pe serie brută, datorită vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun mai mari cu 26,8%, celor de produse nealimentare (+10,8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%).

Pe serie ajustată, creşterea afacerilor a fost de 14,9%, susţinută de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+26,1%), cele de produse nealimentare (+10,6%) şi de carburanţi în magazine specializate (+5,7%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO