ZF 24

Afacerile distribuitorului de medicamente şi suplimente veterinare Maravet din Baia Mare au crescut cu 9% în 2019, la peste 180,8 mil. lei. Compania a fost fondată în anul 1998 la Baia Mare, de familia Korponay

Afacerile distribuitorului de medicamente şi suplimente...

Autor: Laurentiu Cotu

27.05.2020, 18:20 275

Compania Maravet din Baia Mare, con­trolată de gigantul american Covetrus, a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 180,8 mil. lei (38,2 mil. euro), în creş­tere cu aproxi­ma­tiv 9% faţă de anul anterior, potrivit cal­culelor ZF fă­cute pe baza da­te­lor de la Minis­te­rul Finanţelor.

Compania a rea­lizat în 2019 un profit net de peste 19 mil. lei (4 mil. euro), având un număr mediu de 115 angajaţi, con­form datelor publice.

Maravet, cu sediul şi depozite în Baia Mare, se ocupă cu importul şi dis­tri­buţia medicamentelor de uz vete­rinar, a hranei şi a altor articole pentru ani­malele de companie, a furajelor şi a adi­tivilor furajeri pentru fermele de creş­tere a animalelor, a produselor ne­ce­sare asigurarii igienei şi biosecu­ri­tă­ţii în unităţile pentru creşterea ani­ma­lelor şi în industria alimentară. Maravet dis­tribuie pe piaţa locală peste 16.700 de produse pentru uz veterinar, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO