ZF 24

Afacerile Musette au depăşit 10 milioane de euro, iar compania vrea magazine la Londra, Berlin sau München

Afacerile Musette au depăşit 10 milioane de euro, iar...

Autor: Cristina Roşca

07.04.2014, 00:00 192

Producătorul de încălţăminte Musette, controlat de familia Bâtlan, care deţine 19 magazine în România şi alte nouă peste graniţe, a terminat anul trecut cu afaceri de 47 mil. lei (10,7 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul trecut şi duble faţă de 2008, ultimul an de boom economic.

Pentru 2014 compania şi-a bugetat un avans similar al businessului, iar acţionarii au în plan deschiderea de magazine atât pe piaţa locală, cât şi în Marea Britanie (Lon­dra) şi Ger­ma­nia (Mün­chen sau Ber­lin).

„În 2008 con­sumul era „deşănţat“, iar în mediul de business oricine vindea un teren era considerat om de afaceri. Criza a făcut un lucru bun, respectiv a reaşezat valorile. Noi am suferit puţin în 2009, însă după un an ne-am dat seama de ce se întâmplă şi ne-am adaptat“, spune Alin Bâtlan, unul dintre acţionarii producătorului de încălţăminte, genţi şi accesorii Musette, care deţine două fabrici în România, una la Bucureşti şi una la Huşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Citește și
AFACERI DE LA ZERO