ZF 24

Afacerile ProCA, in crestere cu 20%

08.11.2007, 15:56 13

Cifra de afaceri a diviziei de distributie IT a grupului RTC, ProCA, s-a majorat cu 20% in primele noua luni ale anului, la 24 milioane euro, datorita evolutiei pietei de profil si a cresterii influentei marcilor premium, a anuntat, astazi, compania, citata de Mediafax.

In intervalul ianuarie-septembrie 2007, ProCA a vandut camere foto, video si accesorii marca Sony, care se incadreaza in categoria premium, in valoare de aproximativ 500.000 euro, de cinci ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru echipamentele produse de BenQ, compania a raportat vanzari de 2,2 milioane de euro, de peste doua ori mai mult decat in primele trei trimestre ale anului trecut. Totodata, produsele Canon au adus companiei un rulaj de 3,1 milioane de euro, cu 15% peste nivelul perioadei similare a anului trecut.

Vanzarile de monitoare pentru PC-uri ale companiei au ajuns la nivelul de cinci milioane de euro, iar 98% dintre venituri au fost generate de cele cu cristale lichide (LCD), restul apartinand monitoarelor cu ecran cu tub catodic (CRT).

Pe segmentul Mp3 playerelor sau al echipamentelor bazate pe flash memory, ProCA a inregistrat o majorare de cinci ori a rulajului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO