ZF 24

Afacerile Prodvinalco din Cluj s-au redus cu 9% anul trecut

Afacerile Prodvinalco din Cluj s-au redus cu 9% anul trecut

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.05.2014, 00:06 159

Producătorul de băuturi spirtoase Prodvinalco din Cluj, deţinut de mai mulţi antreprenori români, a terminat anul 2013 cu afaceri de 32,3 milioane de lei (circa 7,2 milioane de euro), în scădere cu 9% faţă de anul precedent, se arată în ultimul raport de pe site-ul companiei.

Andi Dascăl, directorul general al companiei, estima la finalul anului trecut o cifră de afaceri similară cu nivelul înregistrat în 2012, însă pentru anul acesta el era mult mai pesimist. Reprezentantul companiei spunea că rulajul Prod­vinalco ar putea scădea în 2014 cu două cifre (peste 10% - n. red.) pe fondul creşterii preţurilor.

În ultimii ani, scăderea consumului de băuturi spirtoase şi-a pus amprenta pe toată piaţa, producătorii locali fiind cei mai afectaţi în condiţiile în care 95% din consum este acoperit de produse fabricate în România. După 2008 piaţa băuturilor spirtoase a pierdut circa 50 de milioane de euro în valoare, ajungând la un nivel de 750 milioane de euro în 2012, conform datelor companiei de cercetare de piaţă IWSR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO