ZF 24

Afacerile Qualitance au urcat anul trecut cu 40%, la 4,2 mil euro

Afacerile Qualitance au urcat anul trecut cu 40%, la 4,2...

Autor: Departament Economic

31.03.2016, 10:38 335

În acelaşi interval, veniturile totale au ajuns la 4,4 milioane euro. Potrivit companiei, 35% din cifra de afaceri a provenit de pe piaţa nord-americană, Qualitance fiind inclusă în topurile companiilor private cu cea mai rapidă creştere - Deloitte Technology Fast 50 Central Europe şi Inc. 5000 Europe, pe locul patru între companiile româneşti de software.

Planurile de investiţii prevăd ca jumătate din profit să fie reinvestit în extinderea sediului din Opera Center şi în dezvoltarea zonei de proiecte de inovaţie.

"În 2015, Qualitance a intrat în elita firmelor de tehnologie prin consolidarea capabilităţilor de inovaţie cu expertiza în cele mai noi domenii tehnologice - de la machine learning şi inteligenţa artificială pâna la realitatea virtuală. Creşterea cifrei de afaceri de anul trecut a fost cu puţin sub aşteptările noastre din octombrie 2015. Anvergura ei, includerea firmei în topuri dedicate companiilor private cu cea mai rapidă creştere şi dublarea veniturilor generate de activitatea noastră din SUA ne determină să ne fixăm obiective ambiţioase pentru anul 2016, obiective care includ o creştere a cifrei de afaceri cu 65% şi a profitabilităţii cu 30%", a declarat într-un comunicat Radu Constantinescu, Managing Partner şi CFO Qualitance.

Anul trecut, volumul total de business al companiei a înregistrat o creştere de 40%, iar veniturile generate Qualitance în SUA s-au dublat faţă de 2014. În 2015, cea mai profitabilă linie de business a companiei a fost cea de dezvoltare de produse.

Pentru 2016, producătorul şi-a propus să crească în acelaşi ritm susţinut, susţinut nu doar prin volum brut, ci prin impact şi multiplicatori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO