ZF 24

Afacerile Renault în România se apropie de 4 mld. euro

Afacerile Renault în România se apropie de 4 mld. euro

Autor: Bogdan Alecu

09.05.2013, 21:54 515

Cifra de afaceri a Group Renault România a crescut uşor anul trecut la 3,92 de miliarde de euro, potrivit datelor companiei, avansul fiind doar încetinit nu şi oprit de scăderea cifrei de afaceri a Automobile Dacia.

Astfel, dacă în 2012 celelalte activităţi ale Renault în România reprezentau aproape 1,1 mld. euro, în 2011 acestea erau de 0,8 mld. euro, creşterea fiind susţinută de activitatea centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie, dar şi de producţia de motoare şi cutii de viteze.

Cifra de afaceri a Grupului Renault în România include atât producţia auto la Automobile Dacia, divizia de vânzări Renault Commercial Roumanie, dar şi diviziile care produc cutii de viteze, motoare, cea de logistică, transporturi şi alte componente, fără a lua în calcul operaţiunile interne între societăţi.

Spre comparaţie, cea mai mare companie din România este OMV-Petrom, care a rulat anul trecut 5,33 miliarde de euro. Automobile Dacia SA, cu o cifră de afaceri de 2,85 miliarde de euro anul trecut reprezintă cea mai mare parte din businessul francezilor pe piaţa locală, business care însă a scăzut cu 8% faţă de nivelul record de 3,1 miliarde de euro atins în 2011.  Pe de altă parte, Dacia a introdus în producţie anul trecut la Mioveni motorul de 0,9 litri supraalimentat pe lângă cele peste 542.000 de cutii de viteze pentru modele Dacia, Renault şi Nissan.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO