ZF 24

Afaceristii romani se inghesuie sa zboare la low cost

11.05.2009, 22:40 23

Pentru a reduce cheltuielile in perioada de criza, pana si oamenii de afaceri si-au mai redus pretentiile si au renuntat sa mai calatoreasca cu aeronave ale companiilor de linie, orientandu-se catre cele low cost, informeaza Gandul.

Gabriel Tara, directorul general al Aeroportului International Henri Coanda (AIHC) Otopeni, cel mai mare aeroport romanesc, a constatat in primele trei luni ale acestui o scadere importanta a numarului de pasageri.

"Tendinta negativa inregistrata in aviatia civila internationala, determinata de criza economica mondiala, s-a resimtit si în evolutia traficului pe AIHC, care detine un important segment de trafic business, de aproximativ 40%. In aceasta perioada, s-a inregistrat o tendinta de migrare a calatorilor de la cursele de linie regulata catre cele low cost, oamenii de afaceri incercand sa reduca costurile cu transportul", a declarat Tara pentru Gandul. Despre noile obiceiuri de calatorie ale oamenilor de afaceri cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO