ZF 24

AGA de la Rulmentul a decis lichidarea voluntara a societatii

06.03.2007, 18:04 23

Adunarea Generala a Actionarilor de la Rulmentul Brasov a aprobat, astazi, lichidarea voluntara a societatii si disponibilizarea a 2.000 de angajati din cei 2.240 cati sunt prezent, potrivit liderului de sindicat Gabriel Dachim.

Initial, Consiliul de Administratie a propus disponibilizarea in trei etape: prima etapa sa cuprinda 1.700 de angajati disponibilizati, cea de-a doua 290, iar cea de-a treia 250 de salariati. Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), insa, au propus disponibilizarea in doua etape, in prima urmand sa plece 2.000 de angajati, iar in cea de-a doua 240.

De asemenea, AGA a decis si dizolvarea Consiliului de Administratie si l-a numit ca administrator unic pe Victor Apostol, angajat al AVAS.

Actionarii minoritari SIF Transilvania, care detine 2,3% din actiunile societatii si Orizont Oradea, care detine 13% din actiuni, au votat impotriva lichidarii voluntare a uzinei si a programului de disponibilizari.

Potrivit lui Dachim, reprezentantii actionarului Orizont Oradea au parasit sala si urmeaza sa conteste in instanta deciziile luate in cadrul AGA, pe motiv ca nu s-a tinut cont de propunerile Consiliului de Administratie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO