ZF 24

Agenti de distributie pentru fondurile de investiti si fonduri specializate in investitii imobiliare

05.02.2008, 11:26 22

Fondurile in investitii imobiliare si cele specializate in instrumente ale pietei monetare se vor adauga categoriilor actuale de organisme de plasament colectiv, iar fondurile de investitii vor avea posibiltatea sa angajeze agenti de distributie, informeaza Mediafax.

Posibilitatea infiintarii de noi entitati pe piata de capital si acceptarea distributiei inclusiv prin intermediul agentilor sunt prevazute intr-un proiect de regulament elaborat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), care modifica prevederile privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a organismelor de plasament colectiv si a depozitarilor, stabilite in anul 2004.

Noul regulament va extinde incadrarea prevazuta la Alte Organisme de Plasament Colectiv (AOPC) - care in prezent cuprinde doua tipuri de fonduri destinate investitorilor calificati, entitati cu politica de investitii permisiva sau diversificata - prin introducerea urmatoarelor categorii: organisme de plasament cu politica de investitii moderata; cu politica de investitii restrictiva; specializate in investitii in actiuni; in investitii in obligatiuni; in investitii monetare; in investitii in instrumente financiare derivate; in investitii in titluri de participare ale altor fonduri (inchise sau deschise); entitati specializate in investitii in instrumente ipotecare si fonduri garantate.

O alta modificare se refera la posibilitatea ca societatile de administrare a investitiilor sa delege unor persoane fizice, denumite agenti de distributie, activitatea de distributie si informare in legatura cu organismele de plasament colectiv administrate.

Agentii nu pot fi implicati in operatiunile de incasari si plati de la sau pentru investitori si nu pot face distributie in nume propriu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO