ZF 24

Agentiile guvernamentale de care n-a auzit nimeni

14.10.2008, 16:09 178

Multe dintre agentiile aflate in subordinea Guvernului sunt complet necunoscute pentru actorii din mediul economic privat. “Majoritatea acestor agentii au o activitate invizibila pentru public si pentru cetateni. Este de ajuns sa te uiti pe site-ul acestor agentii si constati ca in anumite cazuri acesta este complet inert”, spune Roxana Tesiu, HR manager in cadrul Wipro Technologies Romania, filiala locala a Wipro, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing si software din India.


Spre exemplu, in cadrul Ministerului Educatiei exista Agentia Nationala pentru Calificarile din Invatamantul Superior si Parteneriat cu Mediul Economic si Social (ACPART), printre atributiile careia se numara sincronizarea programei din invatamantul superior cu nevoile de pe piata fortei de munca. “Nu am auzit niciodata de aceasta organizatie”, spune Radu Furnica, presedintele si CEO-ul Leadership Development Solutions (LDS), partenerul pentru piata locala al Korn/Ferry International, una dintre cele mai mari companii de executive search din lume.


Gabriel Matauan, HR & public affairs director in cadrul Lafarge Romania, spune ca nu a auzit decat sase din cele 25 de agentii subordonate Ministerului Educatiei si nu a lucrat direct decat cu doua.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO