ZF 24

AJOFM Cluj pregăteşte un proiect de peste 6 mil. euro pentru persoanele disponibilizate de la Mechel Câmpia Turzii

AJOFM Cluj pregăteşte un proiect de peste 6 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

16.01.2013, 16:34 487

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj a demarat un proiect de 6,4 mil. euro în vederea reintegrării pe piaţa muncii a 650 de persoane, disponibilizate anul trecut de la combinatul Mechel Câmpia Turzii. Proiectul ’’Combinatul social din Câmpia-Turzii’’ prevede constituirea unui combinat social în care vor activa 250 de persoane disponibilizate de la Mechel, respectiv instruirea şi sprijinirea altor circa 400 de oameni concediaţi anul trecut de companie. Pentru finanţarea proiectului, reprezentanţii AJOFM Cluj mizează pe accesarea de bani din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG).

Astăzi, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj şi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale au participat la o întâlnire cu persoane disponibilizate de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

‘’Proiectul trebuie trimis spre evaluare Comisiei Europene. Prin acest proiect se va utila o hală cu echipamente necesare de producţie, unde vor lucra 250 de persoane selectate din rândul muncitorilor disponibilizaţi anul trecut de Mechel’’, a spus Daniel Don, preşedintele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Potrivit acestuia, foştii muncitori ai combinatului de la Câmpia Turzii vor urma cursuri de calificare înainte de a intra în combinatul social, care va fi organizat în patru divizii (trei grupe pentru realizarea de produse de metal, plastic şi materiale textile), iar a patra asigură coordonare acestora. Dacă proiectul va primi finanţare, producţia ar putea începe în primăvara acestui an, iar desfacerea produselor ar urma să fie asigurată de un agent economic.

Grupul rus Mechel, deţinut de miliardarul rus Igor Ziuzin, şi-a anunţat la finalul anului trecut intenţia de sistare a pro­ducţiei la cele patru com­panii metalurgice pe care le deţine în România, care în 2011 au avut afaceri însumate de 873 mil. euro din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţă şi a acumulării de stocuri. Decizia afectează circa 6.000 de salariaţi din România ai grupului. Astăzi, grupul rus Mechel a anunţat că a reluat producţia de sârmă în uzina Ductil Steel Buzău, oprită la jumătatea lunii decembrie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO